dimarts, 27 d’abril del 2010

CURSET DE LA GIC

El curset de formació pels pares, en el que s'ha donat 4 nocions bàsiques per fer anar de forma óptima la GIC, han estat un èxit, tant pel que fa al nombre d'assistens, com a la satisfacció dels mateixos.

Agraim a l'escola que ens facilités la tasca.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Alçadors pels mes petits!!

Ja tenim instal·lats els alçadors pels més petits a les cadires del menjador!.

L'AMPA ha adquirit alçadors a les cadires del menjador, pels més xiquets de la casa que es queden a dinar al cole.

Els afectats diuen que ara menjen millor, i tots estem més contents.

Acta Assamblea Gral 2009-2010

ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL DE L'ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES D'ALUMNES DEL COL·LEGI LA SALLE DE LA SEU D'URGELL

Data : 29 d'octubre de 2009.
Hora : de 21 h. a 23 h.
Lloc : Escola de la Salle de la Seu d'Urgell : Sala Michigan

Assistents

Presideix : Dolors Mendoza
Secretària : Rosa Arrufat
Relació de Socis : (Amb nom i els dos cognoms)

1.- SALUTACIO DEL PRESIDENT

La Sra. Mendoza es dirigeix als assistents i obre la sessió agraint la presència als assistents.

2.- APROVACIÓ DE L'ACTA DE L'ÚLTIMA ASSEMBLEA GENERAL

Es procedeix a la lectura de l'acta de la sessió última de l'Assemblea General que és aprovada per unanimitat dels socis presents.

3.- LECTURA I APROVACIÓ DE LA GESTIÓ ECONÒMICA DEL CURS 2008-2009.

Es dona compte, partida per partida, dels ingressos i les despeses del curs 2008-2009 el qual és aprovat per assentiment dels socis presents.

4.- PRESSUPOST CURS 2009/2010

Abans de començar l'exposició concreta del pressupost previst, per aquest curs, la presidenta, Sra. Mendoza, exposa la necessitat de donar una nova orientació a l'Associació i en aquest sentit explica els canals de comunicació amb la Junta que en resum son el correu electrònic i la bústia de suggeriments. En el marc de la comunicació exposa que s'ha fet una nova web, que ja no serà un bloc, i que d'entrada la gestionarà el Xavi Comella com a pare voluntari.

Explica també que el Butlletí informatiu es fa amb voluntaris que recullen les notícies, n'elaboren el contingut i l'editen en format electrònic i en paper, essent aquesta una de les informacions que estaran a la web.

Explica que s'ha encomanat un nou menú a un dietista i que ara s'està estudiant amb el cuiner com fer-ne l'aplicació. Explica que el menú inclourà una proposta de sopar per tal que les famílies puguin tenir una orientació de menú equilibrat per tots els àpats de la setmana

Es torna a plantejar la despesa extraordinària a fer donat el saldo favorable que té l'AMPA i que a l' Assamblea de l'any passat es va acordar que es destinaria a inversió a l'escola i que s'acordaria aquesta amb la direcció. Es manifestes opinions en ambdós sentits, és a dir hi ha qui opina que si que s'han d'invertir a l'escola i d'altres que s'ha de fer en altres coses.

Dins les noves orientacions proposades i atenent els temps de crisis que afectes en més o en menys a totes les famílies es proposa disposar d'una partida per fer algun tipus de descompte en les adquisicions de xandalls, una partida per compra de llibres que ja no s'haguin d'adquirir pels alumnes

Es comenta també la possiblitat d'eliminar algun concepte com els inflables que fa uns quants anys que es financien per les festes de la Salle.

A continuació la Sra. Arrufat presenta i s'explica el pressupost elaborat per la Junta actual el resum del qual és el següent:

Aquí .... Inserir resum del pressupost

Un cop acabada l'explicació s'obre un torn d'intervencions.

S'expressen diverses opinions tant a favor com en contra de suprimir els inflables per les festes de l'escola. Es fa una proposta d’adquirir-ne algun i potser coordinar amb les altres escoles que també n’adquireixen algú per després poder-los compartir a les festes de cada escola.

La Sra. Mendoza es compromet a fer arribar la proposta les altres Ampes a través de la xarxa d'Ampes.

Es proposa incrementar una mica la dotació a la ESO i es proposa finançar, a més de le Orles, alguna excursió (despesa d’autobús), en la línia de donar ajuts directes a les famílies que son sòcies de l'AMPA.

Un cop acabat el torn de paraules s'aprova el pressupost per assentiment general dels socis presents.

5.- PROPOSTES PER COBRIR VACANTS DE LA JUNTA I SUBSTITUCIÓ DE CÀRRECS

En primer lloc la presidenta dona compte de les baixes voluntària com a membres de la junta de les persones següent: Rosa Estanyol, Montserrat Pagès, Elena Galindo, Anna Solernou ,Anna Gomez,Mercè Casals i ella mateixa Dolors Mendoza, i manifesta l'agraïment per de tots per la seva tasca de participació desinteressada i en favor de tots.

Es demana, per tant, la incorporació de nova gent a la Junta i es presenten: Carles Martin i Josep Romero.

Es planteja la substitució de càrrecs i donat que ningú es proposa com a president i essent un càrrec necessari a l'Associació, s'acorda que n'assumeixi les funcions la Sra. Elisenda Malé, fins ara vicepresidenta

Es presenta, doncs, la proposta de membres i s'aprova la composició i càrrecs de la Junta següents.

Presidenta : Elisenda Malé
Vicepresidenta : Naiada Plaja
Tresorera : Dhapne Villalba
Secretaria : Rosa Arrufat
Vocals : Rosa Orduña, Isabel Domingo, Carmen Monrós, Meri Torra, Anna Crinch, Joan Carles Salses, Lurdes Martin,Josep Romero,Carlos Martin,Elena Bàeez

COMISSIONS ...

i ... ..... em sembla que m'he deixat algú molta gent .....

S'explica que es passarà el calendari de reunions de la Junta i també es posarà a la web de l'AMPA perquè son reunions obertes.

6. TORN OBERT DE PARAULES

Es pregunta pel funcionament de la GIC (intranet de l'escola) i essent present el germà Director, Cesc Ferré, fa una explicació sobre les dificultats en la implantació, unes provinents del sistema i altres provinents dels diferents ritmes dels professors en la utilització de l'eina informàtica i s'intenta apretar-los per tal que vagin incorporant les eines informàtiques al seu treball. Es compromet a intentar que tots els professors En aquest sentit informa però, que es va avançant i que enguany totes les classes estan dotades d'un ordinador a disposició del professorat i que equiparan amb pantalles per tal de poder fer classes aprofitant les tecnologies de la informació.

Es pregunta al director com es pot demanar cita amb un tutor a partir de la GIC. El Germà Cesc propociona una adreça de correu genèrica ( tutors@lasalle.cat ) on es poden demanar. Manifesta la intenció que amb el funcionament de la GIC es vagi suprimint la comunicació en suport paper a les famílies i alhora suprimir el càrrec per notes mecanitzades ja que les notes es podran gestionar a través de la mateixa platafoma informàtica (GIC).

El Director agraeix a tots els pares i mares la confiança que fan a l'escola, sobretot tenint en compte que al no ser una escola pública sinó privada hi ha uns costos que han d'assumir. En linies generals explica que el finançament de la Generalitat abarca aproximadament un 60 % del cost de l'escola i el 40% restant s'aporta entre els serveis de l'escola i de les famílies. Recorda que l'escola no és una entitat lucrativa i per tant tot el que s'ingressa s'ha de reinvertir obligatòriament a la pròpia escola i que s'ha de vetllar per la sostenibilitat futura de l'escola intentant generar algún superhàbit per anar avançant en inversions i millores.

Continuant amb les explicacions el director manifesta que segurament en temes com el fet que tots els alumnes puguin disposar d'un PC portàtil per cada un les escoles privades com la nostra aniran darrera de les públiques i serem dels últims, tot i així anunica que enguant s'instal·laran projectors i pantalles connectables als PC dels professors a totes les aules a partir de 4rt. de primària, fent un total de 14 aules, i que de cara el curs vinent es planteja de poder-ho fer a més classe.

El director anuncia una inversió per reconvertir el gimnàs vell en aules de Cicles formatius prevista en 450.000 €.

En aquest sentit manifesta que els compte de l'escola son clars, es presenten al Consell Escolar i que estan dipositats a la Delegació del Departament d'Educació. Alhora posa de relleu que les aportacions que l'AMPA pugui fer a l'escola per inversions i millores de la pròpia escola no deixa de ser una inversió pels propis alumnes. Manifesta que aquesta és una opció que evidentment ha de prendre l'AMPA.

El director anuncia que de cara al curs vinent l'escola serà una fundació i per tant les aportacions que facin les famílies seran desgravables a la declaració de la renda.

Es parla de la possibilitat d'incentivar el reciclatge de llibres i dels seus sistemes.

Es demana que la llista de llibres per al curs estigui disponible el mes de juny amb la identificació correcte de l’ ISBN i que els preus siguin més ajustats.

Es proposa fer algun tipus de reutilització que no perjudiqui a l'escola.

Es pregunta pel control de menjador i sobre si es vigila els hàbits i forma correcte de menjar.

El director es compromet a parlar-ne amb els monitors i les monitores.

El director explica els resultats de la prova de 6è de primària que va fer el Departament d'Educació a totes les escoles a final de curs passat i comunica que el resultat de la nostra escola va ser molt satisfactori i el qualifica d'excel·lent.

I no havent-hi cap paraula demanada pendent s'aixeca la reunió a les 23 hores.

La presidenta La secretària